NIEUWSBRIEF - MEI 2022

Image

LICHAAM EN GEEST   

Wij zijn een trainingscentrum voor mensen die zich willen ontwikkelen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Wij helpen mensen in contact te komen met hun kracht en de invloed die zij hebben op hun gedachten en hun dagelijkse invloedssfeer. Het snelst zien wij dit gebeuren bij Fight like a girl of een #notme event, de kick off van de 10-weekse Stay Away cursus. Vrouwen en meiden tussen de 11 en 16 jaar leren binnen twee uur Krav Maga technieken, waarbij hun eigen lichaam naar hun geest communiceert: "Ik kom voor je op.", "Je mag nee zeggen." en "Voel eens hoe sterk je bent." Het emotioneert ons dat veel vrouwen deze boodschappen voor het eerst bij ons leren. De impact hiervan reikt zoveel verder dan alleen de situaties die wij adresseren. 8 mei is het weer zover voor #notme en 17 mei is alweer de derde editie Fight like a girl! Wees erbij of stuur je moeder, dochter of vriendin. 


SAMEN STERKER STAAN

Afbeelding

Sta Sterk Trainer Kim Aukema en Martijn Bos hadden meteen een klik toen Kim Trojan Power Academy benaderde om een Krav Maga workshop te komen geven. Beiden hebben een verleden waarin zij als kind gepest werden en hebben van weerbaarheid hun werk gemaakt. Haar Sta Sterk Training richt zich op kinderen in het omgaan met pestsituaties.


“Door het personeelstekort in het onderwijs staan docenten onder hoge werkdruk. Ze zien kinderen die gepest worden worstelen, maar hebben niet altijd de tijd en aandacht om dit goed te kunnen begeleiden. Die kinderen sturen zij naar mij om sociaal weerbaarder te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen..."

Lees verder

TROJANS

In de serie Trojans belichten we elke maand de zoektocht naar kracht door een van onze leden. Deze maand Anouk van Staveren.


Het leven van Anouk van Staveren ging 2019 in lockdown. Ze stopte met haar schoonheidssalon, ruilde wonen in Heerhugowaard om voor Bloemendaal en vond de rust en tijd die ze nodig had om haar leven opnieuw vorm te geven. Vorig jaar, in 2021, begon alles weer te stromen. Ze is nu Essentric instructeur en doceert Maha Kundalini Tantra en InnerYoga meditatie in Alkmaar. Sinds maart 2022 is ze ook Trojan Workout instructeur.


“Bij de Maha Kundalini Tantra staat het vergroten van je bewustzijn centraal door het beoefenen van de energetische oefeningen. In mijn activiteiten miste ik kracht, vechtlust, het gebruik maken van vurige energie. Ik kreeg de tip om Krav maga te gaan doen. Zo gezegd, minder zo gedaan. 


Mijn beeld van Krav Maga bestond voornamelijk uit grote, agressieve mannen die keihard tekeer gaan. Dat beeld is inmiddels aardig bijgesteld. Voorafgaand aan een les voel ik nog steeds spanning. Ik kijk welke niveaus er samenkomen en hoeveel mensen er deelnemen. 


Lees verder

Afbeelding

TROJAN POWER EVENTS

Afbeelding

#notme | Stay Away

11.00 - 13.00 uur


Omdat je weet waar jouw grenzen liggen en een ander die niet laat overschrijden. 


Kosten 25,- EUR voor #notme of gratis bij inschrijving voor de 10-weekse Stay Away cursus.

Meld je aan!
Afbeelding

TROJAN POWER CHALLENGE

10.00 - 12.00 uur


Er zit niks anders op. 

Leren en sterker worden doe je buiten je comfortzone. Het enige wat je kan doen is op je gemak zijn met ongemak...


En daarbij heel vol lol te hebben!


Neem mee:

- Sportkleding

- Marker/stift

- Oud shirt

- Duik- of skibril

- Evt. bescherming


Locatie: Haarlem

Gratis voor leden. 

 Nieuwkomers betalen 20,- Eur 

(incl 3 proeflessen).

Meld je aan!
Afbeelding

Fight like a girl

15.30 - 18.00 uur


Zodat je alleen over straat durft.

Zodat je weet wanneer iemand te ver gaat.

Zodat je weet wat je dan moet zeggen en 

wat je dan moet doen. 

Zodat je weet hoe je voor jezelf opkomt.

En zodat je weet hoe sterk je bent.  


Kosten 50,- EUR

Meld je aan!

COLUMN CHARLOTTE BEUMER

De dood of de gladiolen


Kettlebells zijn haar frenemies en de 'groene hel' is haar happy place. Welkom in de wereld van schrijver, coach en kravista Charlotte Beumer.


"Ik weet wat er komen gaat. We staan ieder aan een kant van de zaal. In het midden ligt een mes. We rennen allebei op het mes af. Heb je het mes, dan val je aan. Ben je te laat, dan bepaal je in een split second met welke ‘move’ je jezelf in veiligheid brengt."


Lees de column


Afbeelding

MENTAl POWER COACHING

Afbeelding

Als je nog onbekend bent met coaching, denk je misschien bij coaching aan iemand die aan de zijlijn staat te schreeuwen: "Hup! Ga het doen! Je kan het!". Iemand die je opzweept, zodat jij het gevoel hebt dat je kan knallen. Coaching werkt echter anders. Een goede coach geeft je de juiste vragen op het juiste moment, zodat jij tot de inzichten komt waar jij mee verder kan. Je leert over de invloed die je hebt op jouw gedachten en overtuigingen die in de weg staan tussen jou en jouw kracht. Het is geen therapie en je levert geen prestatie. Coaching gaat over de relatie die je hebt met jezelf. Blijf op dinsdagavond na een Trojan Workout plakken voor de Mental Power sessies om 20.30 uur en maak op een laagdrempelige manier kennis met wat coaching voor jou kan doen. 

SAMENWERKING JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Afbeelding

Trojan Power Academy werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur om Haarlempas-houders te ondersteunen in hun ontwikkeling. In 2022 wordt de maximale bijdrage voor sport en cultuur verhoogd tot € 500,-* inclusief een waardebon van maximaal € 100,- voor kleding en materialen. 


Kijk hier voor de spelregels omtrent de aanvraag. 

KIDS AGENDA 2022

1 en 3 juni                Pretesten voorafgaand aan de examens*

11 juni                       Landelijk Centraal examen even levels

26 juni                       Lokale examens oneven levels 

29 juni                       Ouder - Kind les

1 juli                          Ouder - Kind les

28 september         Anti-pest workshop "Sta sterk" door Kim Aukema  

                                    16.30 - 17.00 uur of 17.15 - 18.00 uur 


 * Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan de examens worden dit jaar pretesten afgenomen. Daarnaast dient een kandidaat bij minimaal 70% van de lessen aanwezig te zijn geweest.

Image