KRAV MAGA

Krav Maga (letterlijk vertaald als ‘contact gevecht’)  is het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger. De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in aanloop naar WO II. Krav Maga is het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er bestaat en is in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie. Trojan Power Academy is lid van de IKMF (International Krav Maga Federation).

Baseball bat attack in silhouettes

Realistische zelfverdediging

De technieken van Krav Maga zijn gebaseerd op je natuurlijke reacties en reflexen in onveilige situaties. Civiele Krav Maga is ontwikkeld voor gebruik in het dagelijkse leven, zoals op straat. Daar waar je o.a. te maken hebt met een harde ondergrond, in de weg staande fietsen, meerdere aanvallers en het ontbreken van regels. Behalve de regels van de wet uiteraard. Je leert bij Krav Maga niet alleen om jezelf en anderen te beschermen, maar ook om alerter te zijn van je omgeving.  Ontwikkel jij je ‘gevaarradar’ door, dan weet je sneller wat een (mogelijk) gevaarlijke situatie is en hoe je daarmee om moet gaan.

Krav Maga is een effectieve zelfverdedigingsmethode. Het is geen vechtsport met regels, competitie elementen of scheidsrechters. Alle aangeleerde handelingen draaien om effectiviteit: het gevecht voorkomen en anders de tegenstander zo snel mogelijk uitschakelen.

Krav Maga is voor iedereen

Voor het leren van Krav Maga heb je geen achtergrond in zelfverdediging of vechtsport nodig. Je hoeft ook geen sportfanaat te zijn of topconditie te hebben. De technieken die je leert zijn namelijk gebaseerd op je natuurlijke, instinctieve reacties. Iedereen kan het. Ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond. Het enige wat we van je vragen en telt tijdens de lessen is motivatie. Een kleine maar waardevolle investering voor jouw veiligheid, gezondheid en fitheid. 

 

Het verloop van de training

Je traint op jouw level. Aan het einde van je trainingsperiode krijg je te horen van je instructeur of je klaar bent voor de leveltest. Alle oneven leveltesten (P1, P3, P5, G1, G3 en G5) worden bij Trojan Power Academy afgenomen. De even levels (P2, P4, G2 en G4) worden centraal afgenomen, door een examinator uit Israël. Per level zijn er 2-3 leveltesten per jaar. Iedereen traint op eigen tempo. Ben je nog niet klaar om op te gaan? No worries. Je traint dan extra door en gaat vervolgens scherper naar de volgende mogelijkheid tot testen. Met het traject van P0 naar P1 ben je 4-8 maanden bezig (resp. bij 2 of 1 keer trainen per week). In die periode leer je hoe je moet reageren in bedreigende situaties. De nadruk ligt daarbij op fysieke dreiging of geweld. Na het behalen van je P1 komen er ieder level meer technieken bij. Met de vervolglevels ben je 8 – 12 maanden bezig per level. De exacte duur is gekoppeld aan de vereiste trainingsuren vanuit de bond én of de instructeur vindt dat je er klaar voor bent.

Bondlidmaatschap IKMF Nederland

Als je Krav Maga beoefent bij een club, sportschool of vereniging die bij de International Krav Maga Federation Nederland (IKMF) is aangesloten en je bent 16 jaar of ouder, dien je bij aanvang tevens lid te worden van IKMF Nederland. De jaarlijkse bondscontributie bedraagt € 25,- euro per kalenderjaar. 

Lees meer over de voordelen, voorwaarden en inschrijfprocedure van het IKMF bondlidmaatschap op de IKMF website

COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY