KRAV MAGA

Krav Maga (letterlijk vertaald als ‘contact gevecht’)  is het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger. De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in aanloop naar WO II. Krav Maga is het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er bestaat en is in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie. Trojan Power Academy is lid van de IKMF (International Krav Maga Federation).

Baseball bat attack in silhouettes

Realistische zelfverdediging

De technieken van Krav Maga zijn gebaseerd op je natuurlijke reacties en reflexen in onveilige situaties. Civiele Krav Maga is ontwikkeld voor gebruik in het dagelijkse leven, zoals op straat. Daar waar je o.a. te maken hebt met een harde ondergrond, in de weg staande fietsen, meerdere aanvallers en het ontbreken van regels. Behalve de regels van de wet uiteraard. Je leert bij Krav Maga niet alleen om jezelf en anderen te beschermen, maar ook om alerter te zijn van je omgeving.  Ontwikkel jij je ‘gevaarradar’ door, dan weet je sneller wat een (mogelijk) gevaarlijke situatie is en hoe je daarmee om moet gaan.

Krav Maga is een effectieve zelfverdedigingsmethode. Het is geen vechtsport met regels, competitie elementen of scheidsrechters. Alle aangeleerde handelingen draaien om effectiviteit: het gevecht voorkomen en anders de tegenstander zo snel mogelijk uitschakelen.

Bondlidmaatschap IKMF Nederland

Als je Krav Maga beoefent bij een club, sportschool of vereniging die bij de International Krav Maga Federation Nederland (IKMF) is aangesloten en je bent 16 jaar of ouder, dien je bij aanvang tevens lid te worden van IKMF Nederland. De jaarlijkse bondscontributie bedraagt € 25,- euro per kalenderjaar. 

Lees meer over de voordelen, voorwaarden en inschrijfprocedure van het IKMF bondlidmaatschap op de IKMF website

COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY