Trojans (3):
Stefanie Siegenthaler

 

In de serie Trojans belichten we elke maand de zoektocht naar kracht door een van onze leden. Deze maand de Zwitserse topturnster Stefanie Siegenthaler. 

Al vanaf mijn vierde breng ik de meeste tijd door in de gymzaal. Als lid van het Nationaal Team, mag ik Zwitserland vertegenwoordigen bij verschillende Europese en Internationale kampioenschappen. 

Via een vriend raakte ik bekend met de Trojan Workout Methode. Ik raakte nieuwsgierig en wilde het proberen. Trojan Workout werkt voor mij. Door deze methode kan ik sporten buiten mijn grenzen en deze dus verleggen. Mijn doel is om in de allround finales te staan. Ik heb daarvoor conditietraining nodig in combinatie met snelheid en kracht. 

Trojan Workout traint het hele lichaam en biedt de optimale diversiteit naast mijn andere dagelijkse sport regime. Eigenlijk zou het alle topsporten ondersteunen. 

Volgens mij biedt het een goede ondersteuning op alle andere topsporten.

Mijn trainer Alexaner Pfäffli is ook onder de indruk van de methode: “Het mooie van een Trojan Workout is dat er fysiek en mentaal geen grenzen zijn.  Je kan de moeilijkheidsgraad makkelijk aanpassen en nog steeds uitgedaagd worden.”