Mentale krachttraining

 

Veel van mijn studenten hebben de gewoonte om drie keer per week te komen trainen. Een goede gewoonte die bijdraagt aan een gezond en sterk lichaam. Maar wat veel mensen doen voor hun lichaam, hebben ze nog niet geleerd om te doen voor hun geest. Gelukkig krijgt mentale krachttraining ook in Nederland steeds meer momentum.

De mens als soort heeft zich in zo’n korte tijdsspanne naar de top van de voedselketen opgewerkt, dat onze hersenen nog niet de tijd hebben gehad om zich aan te passen aan deze positie. We zijn geen majesteuze en angstvrije wezens als leeuwen of haaien die miljoenen jaren de tijd hebben gehad om te wennen aan deze status quo. We zijn extra gevoelig voor angst, zorgen en slecht nieuws, zelfs als er geen gegronde reden voor is.

We laten deze angst en zorgen onze gedachten en gevoelens overheersen en hun invloed uitwerken op ons gedrag en ons leven en zelfs dat van anderen. Belemmerende overtuigingen die onze geest afleiden van onze doelen en hoe we het leven zouden willen inrichten. Wat als ik anderen teleurstel? Ben ik wel goed genoeg? Wat als ik de deadline niet haal? De meeste van deze gedachten doen helemaal niks voor je. Sterker nog, ze belemmeren je juist en leiden je slechts af van de dingen die je in je leven wilt realiseren.

Zoals een Trojan Workout je helpt om je spieren sterker te laten worden en zo je dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Zo kunnen mentale krachtoefeningen jou helpen om je doelen te visualiseren, belemmerende gedachten slechts te observeren en gedachten toelaten die je helpen en ondersteunen bij het realiseren van je doelstellingen. Wat is het dat jij wilt? En wat zijn jouw behoeften? Leer het verschil tussen doorzettingsvermogen en belemmerend perfectionisme. Groei en ontwikkel jezelf met respect voor jezelf zonder dat je je grenzen overschrijdt. Ga oefenen. Download de gratis App.