Hoe goed kan jouw kind handelen in relatie tot veiligheid?

Martijn Bos: “Als kind was ik altijd geïnteresseerd in vechtsporten. Het liefste trainde ik elke dag om ooit een master status te bereiken. Mijn grote voorbeelden waren Bruce Lee en alle Chinese vechtmeesters in films die geen angst kenden en opkwamen voor de zwakkeren.

Mijn ouders hadden in die tijd een bepaalde overtuiging als het ging om vechtsport en zelfverdediging activiteiten. Hen leek het niet verstandig om mij op een vechtsport te laten.

In hun ogen waren zulke activiteiten niet verantwoordelijk. Overigens waren er 25 jaar geleden maar weinig docenten die zelfverdediging leerden. Het meeste was vechtsport gerelateerde activiteiten.

Daarnaast, zo vonden mijn ouders, was agressie iets verkeerds en altijd zinloos.

Dat ik in mijn jeugd als kind heel veel ben gepest, leek geen verschil te maken. Mijn ouders hebben mij nooit gezegd dat ik niet voor mijzelf op mocht komen, maar tegelijkertijd was er niemand die mij kon leren hoe.”

 

Lees verder, download het e-book.

Hoe goed kan jouw kind handelen in relatie tot veiligheid?

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK