EEN MACERONI PAK ALS ZELFVERDEDIGING?! 

Vorige week was er in Editie NL een item met Martijn Bos over zelfverdediging naar aanleiding van een man uit Gelderland die een pak macaroni voor zijn buik hield om een mes tegen te houden… 

Martijn: “Zo zijn er ook mensen die denken dat een sleutelbos een goed aanvalswapen is. Je vergroot echter de kans op je eigen gebroken vingers. Effectiever is het om je vingers in iemands ogen te steken. 

Een mentale misconceptie van zelfverdediging is niks doen uit angst om het conflict erger te maken. Dat is het grootste misverstand bij een delict. Een misdadiger pleegt een delict omdat hij denkt ermee weg te komen. Gevechtsbereidheid vermindert juist de kwetsbaarheid van potentiële slachtoffers. En dat begint met weten wat je moet doen.”

Bedenk dat als er overdag iemand inbreekt dat de kans dat ze voor jou komen groter is. ‘s Nachts komen ze vaak voor je spullen. Je spullen zijn uiteraard vervangbaar. Mensen niet.  

Er ligt zoveel in huis waar je wat mee kunt: een kussen kan je voor iemands gezicht houden om vervolgens in het kruis te schoppen of een stofzuigerstang. Tijdens de vlucht naar de achterdeur kan je bijvoorbeeld zoveel mogelijk lawaai maken om de inbreker weg te jagen.

Vraag je zelf eens af vanavond als je in bed ligt: wat ga ik doen als er een inbreker komt? Waar zijn de kinderen? Wat is de vluchtroute? Hoe bewapen ik mezelf?

Nieuwsgierig naar het nieuwsartikel?