Trojans (2):
Jan-Willem Janssen

In de serie Trojans belichten we elke maand de zoektocht naar kracht door een van onze leden. Deze maand Jan-Willem Janssen, die naast het trainen ook het Trojan Power team van instructeurs gaat versterken. 

Hoe kwam je bij Trojan Power Academy?

Zo’n vijftien jaar geleden was ik werkzaam als groepleider bij Justitie en GGZ instellingen, waarbij ik met getraumatiseerde mensen werkte. Ik merkte dat ik angstig was voor fysiek ingrijpen. Bij de aangeboden opleiding maakte ik kennis met de eerste zelfverdedigingstechnieken.  Zo’n 11 jaar geleden kwam ik via een vriend in contact met Krav Maga. Ik werd meteen gegrepen door de mentale diepgang. Inmiddels zit ik op G2 level. Eind vorig jaar ben ik door Martijn gevraagd om instructeur te worden. Ik had niet gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden! Nog steeds sta ik versteld van de positieve impact van Krav Maga op het mentale welzijn en gevoel van veiligheid, in alledaagse – en in conflictsituaties. Het is de basis die ik ga meenemen in de lessen. 

De kidslessen vind ik het meest interessant. De kinderen in de lessen zijn allemaal anders met een verschillende achtergrond en komen voor verschillende redenenen. Sommige kinderen hebben moeite met fysiek contact en anderen durven zich nauwelijks verstaanbaar te maken. Hoe geweldig is het dat deze kinderen na 2 of 3 lessen “Ga weg!” durven te schreeuwen? Met een aantal technieken leren ze voor zichzelf op te komen. 

Bekijk hier het rooster voor de kidslessen.