Trojans (12) Bianca Dekker

In de serie Trojans belichten we elke maand een van onze leden en hun zoektocht naar kracht. Deze maand is dat Bianca Dekker (41 jaar), sinds enkele weken zevenvoudig Nederlands Kampioen Golf en verbonden aan Haarlem Campus en Global School for Entrepreneurship waar zij het jong ondernemerschap stimuleert.

“Het sporten is mij met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een sportieve familie, waar iedereen zoveel mogelijk buiten en in beweging wilde zijn. Mijn ouders hebben veel getennist en ruilden op een gegeven moment de tennisbaan in voor de golfbaan. Mijn zus en ik golfen sinds we een jaar of 6 zijn. Het spelplezier stond altijd bovenaan. Thuis mochten wij uitvoerig verslag doen van alles wat we tijdens het spel hadden meegemaakt. Er werd geluisterd, gerelativeerd en de positiviteit overheerste in alle gesprekken. Ondanks het feit dat er flink wat kilometers werden afgelegd om mij naar competities te brengen, werd er nooit druk op mij gelegd. In mijn hele sportcarrière ben ik vrijwel nooit het spelplezier kwijtgeraakt en heb ik nooit getwijfeld of ik wilde stoppen. De baan is een spiegel van mijn gemoedstoestand. Daar ben ik in balans. Natuurlijk is niet iedere dag hetzelfde. De energie die je hebt is ook niet iedere dag hetzelfde. Per dag heb je maar zoveel opties. Ik respecteer dit en leef ernaar.

 

Bianca Dekker

Toen ik tegen de 30 jaar liep kreeg ik last van mijn rug. Ik heb daar jaren mee leren leven. Op een gegeven moment kon ik mijn eigen veters niet meer strikken. De diagnose van te korte hamstrings leidde mij door een oerwoud van adviezen uit een veelheid van expertises: huisartsen, fysiotherapeuten, osteopaten en voedingsdeskundigen. Het belangrijkste inzicht? Alles is met elkaar verbonden: wat je tot je neemt, de hoeveelheid afvalstoffen die dit geeft, de hoeveelheid activiteiten op een dag… mijn lichaam laat het me weten en ik luister.

Via mijn werk bij Haarlem Campus ontmoette ik Martijn Bos en raakte geïnteresseerd in Trojan Workout. Mijn eerste trainingen veroorzaakten ontzettend veel spierpijn. De verschillende oefeningen en de belasting daarvan op de spieren zijn super effectief. Na een aantal privétrainingen train ik nu een keer per week met de groep. Ik leer hier nog steeds van en neem de oefeningen mee naar huis. De oefeningen voor mijn core hebben veel voor mij gedaan. Ik loop nu op een andere manier rechtop en voel een kracht die mij mentaal verder brengt. Mentale kracht leidt tot goede prestaties. Maar het neerzetten van goede prestaties is niet het enige wat ik van het leven wil. Ik zoek ook gezelligheid en verbinding. Het winnen van het NK Foursome samen met Myrte Eikenaar is een mooie weerspiegeling daarvan.” 

COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY