Praten tegen jezelf

“Ken je die stem in je hoofd die zegt dat een training te zwaar is, of saai, of zinloos? Dat als het oncomfortabel wordt, er iets in je hoofd begint te vertellen dat je het maar beter niet kan doen?”

Afgelopen maand was voor mij een drukke periode met meerdere extra klussen in het buitenland. Eerst gaf ik in Griekenland de Combat Fighters Instructors Course en een seminar Krav Maga. Twee weken later vloog ik naar Italië om daar voor het eerst de Trojan Workout Instructeurs Opleiding te verzorgen. Met goed resultaat! Trojan Workout heeft er namelijk 11 nieuwe instructeurs bij die internationaal gemotiveerde mensen gaan helpen om op hun eigen niveau fysiek en mentaal sterker te worden”

Just Justa fotografie

In de periodes dat ik in het buitenland ben, train ik altijd in mijn hotelkamer met de Trojan Workout app. Soms is het een beetje gek om naar mijn eigen stem te luisteren, maar de app helpt me gewoon als ik moe ben. In het buitenland maak ik vaak lange dagen en dan is het volgen van een app net wat makkelijker om op het juiste moment te starten en te stoppen, met natuurlijk het positieve effect dat een Trojan Workout op je heeft. Gisteren kwam ik thuis en kon ik weer op de bokszak en met Kettlebells aan de slag. Ik merkte dat de kracht die ik tijdens het Trojan Vast Programma had opgebouwd, er nog gewoon was. Sterker nog, mijn prestaties blijven nog steeds doorgroeien.Ik deed de volgende set: Trojan Pose – dubbel press – Squat L/R met 30 kg, 20 minuten lang.

Ken je die stem in je hoofd die zegt dat een training te zwaar is, of saai, of zinloos? Dat als het oncomfortabel wordt, er iets in je hoofd begint te vertellen dat je het maar beter niet kan doen? Nou, die stem heeft iedereen. En het grappige is dit: tijdens een Trojan Set begint die stem (of gedachte) met een verhaal over hoe saai de training is, maar als ik rust pak, komt er niks. Hoe saai is rust?! Blijkbaar liegt die stem en gaat het niet over wat saai is, maar alleen wat oncomfortabel is. Maar ja, dat is een doel van trainen: om daar mee om te gaan. En dus eigenlijk met die gedachtes te dealen, in plaats van er naar te luisteren.

Mensen die wat langer Trojan Workout volgen weten inmiddels dat dit gewoon gedachtes zijn, die je voelt in het moment. Je voelt altijd uitsluitend je gedachtes in het moment en nooit de realiteit. Want anders zou je niet steeds wat anders voelen tijdens eenzelfde Workout, toch? Hoe beter je realiseert wat gedachtes zijn, en dat kun je leren, des te makkelijker kun je kiezen welke gedachtes je wilt volgen om je anders te voelen.

Oefening:

Ik heb een tip voor je: volgende keer dat je tijdens de Trojan Workout of een situatie in het dagelijks leven last hebt van gevoelens die je niet wilt, vraag dan gewoon om een andere gedachte. Zeg gewoon hardop: “Hé geest, hé stem! Kun je met een betere gedachte komen?” Laat je dan verrassen hoe creatief je geest is, want wat hij ook zegt, het is evenveel waar als de andere gedachtes die je begon te geloven.

Ga ermee aan de slag. Stop met werken. Ik ben benieuwd wat het je oplevert


COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY
Trojan Power Academy Logo