How to feel great and stand strong: de 7 Mental Power principes

How to feel great and stand strong: 7 Mental Power principes.

De Trojan Power filosofie centreert zich rondom de keuze om je goed te voelen en sterk te staan in elke situatie, wat het leven je dan ook mag brengen. Dit zijn de Mental Power principes die je daarbij helpen.

  1. Daag jezelf uit. Wij geloven dat als je jezelf blijft uitdagen, dat je dan steeds sterker wordt. Omdat je vaardigheden leert die je in meerdere situaties kunt toepassen. Persoonlijke groei ligt in het gebied dat net buiten je comfortzone ligt, en dus net buiten je kunnen. Groei gaat altijd gepaard met een zeker gevoel van ongemak. Maar dat bekent niet dat je de lat te hoog voor jezelf moet leggen. Groei kan, maar hoeft niet in grote sprongen te gaan.
  2. Accepteer de realiteit. Een situatie ontkennen of anders wensen dan die is brengt je vaak niet verder. Wat in ieder geval helpt is om de realiteit te accepteren voor wat het is en jezelf af te vragen: Wat ligt er binnen je invloedssfeer en wat valt er buiten? Weet het verschil en accepteer  datgene wat buiten je invloedssfeer ligt als de realiteit.  
  3. Stel je doel, wat dat ook moge zijn. Weet je waar je naar toe gaat in het leven? Zie je het verschil tussen wat je wilt en wat je nodig hebt? Maak je deel uit van iets groters dan jezelf? Iemand zonder eigen doelen wordt geleefd of in de plannen van iemand anders ingezet. Bepaal je eigen koers. Zet een doel voor jezelf, breek dat doel vervolgens op in kleinere doelen en ga aan de slag. Koester je doelen en dromen. Visualiseer ze, schrijf het op of deel ze met anderen. Kijk wat er gebeurt als je je doelen in woord en beeld naar buiten brengt. Een verlangen wordt een gedachte, wordt een doel en een doel wordt een plan. En een plan betekent werk.
  4. Maak er werk van. 80% van het werk is simpelweg komen opdagen. Kom opdagen en volbreng de taken die voor je liggen. Je daagt jezelf uit en gaat de competitie aan met jezelf. Alleen met jezelf en niet met anderen. Jouw doel is niet om beter te zijn dan anderen, maar beter te zijn dan je was. Richt je daarbij op het proces, het werk en alle stappen er tussen, niet op het eindresultaat. Het gaat om de reis en niet om de bestemming. Door van het proces te leren houden, blijf je gericht op groei.
  5. Pak het moment. Eckhart Tolle zei het al. Er is alleen het nu waarin je leeft. Elk moment waarin je leeft is er een waarin je kan kiezen en waarin je kan handelen. Wachten op de perfecte omstandigheden is zonde van je tijd. Laat het goede niet aan je voorbij gaan en pak het moment.
  6. Manage je emoties en gedachten. Veel mensen identificeren zich met hun gedachten en gevoelens. Dit betekent dat zij binnen een dag zowel droevig als blij om vervolgens weer somber te zijn. Jij bent niet je gedachten, noch je emoties, dus wees er ook geen speelbal van. Het zijn slechts bijproducten van een ego dat continu bezig is om zichzelf te beschermen. In het moment zijn, ergens in opgaan, gedachteloos zijn, flow ervaren is egoloos leven. Geluk ervaar je zonder belemmerende gedachten. Als je je geest sterker houdt dan je ego, dan heb je invloed op jezelf. Je kan dan deze gedachten en emoties ervaren zonder dat ze vat op je hebben. Ze komen en gaan zoals eb en vloed. Als je je aandacht richt op de emoties en gedachten die je verder helpen en de belemmeringen laat voor wat ze zijn, dan help je jezelf.
  7. Maak verbinding met jezelf en met anderen. Ken jezelf en zorg dat je goede vrienden bent met jezelf. Het is de basis voor een fijne en gezonde relatie met anderen. Compassie en empathie brengen meer vreugde in je relaties dan competitie en oordelen. De verbintenissen die we met anderen aangaan en onderhouden, hoe hard werken dat soms ook is, houden ons geestelijk en mentaal gezond. Leef in het licht. Blijf zien en gezien worden. 
COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY