Accept Reality

Instructeur: Iedereen Press gewicht pakken! 

Deelnemer: Wat gaan we doen dan? 

Dit is zo herkenbaar voor mensen die nog niet zo lang bekend zijn met de principes tijdens een Trojan Workout. Trojan Workout leert je om fysiek en mentaal steeds sterker te worden. We maken daarbij gebruik van Mental Power Principes.

Accept reality is een van ons principe. Wat we daarmee bedoelen is dat we alles wat het leven naar ons toe gooit leren accepteren en vanuit die attitude kunnen handelen. Hoe? Door je innerlijke wereld leiding te geven. En dat is bijvoorbeeld door je niet te verzetten tegen de verrassingen van het leven en wel steeds op te komen dagen. Net als voor je workout.

Bij aanvang van een Trojan Workout, doe je altijd een korte metal check-in. Dat noemen we MEIS. MEIS staat voor mental effort intensity scale. Hoeveel moeite je dus mentaal kunt doen. En daarop bepaal je de intensiteit bij aanvang van de training. In het geval van kettlebell oefeningen onder andere het gewicht van de kettlebell. 

Waarom is dat mentale kracht? Omdat je eerst en vooral leert hoe je op dat moment in het leven staat. Met een check-in leer je voelen hoe het écht met je gaat. Met wat er vandaag de dag in je wereld gebeurt, kun je je gewoon niet altijd even goed en blij voelen. Wat je wel kunt doen is er gestructureerd aandacht voor hebben. En ten tweede leer je met zelfrespect handelen vanuit dat gevoel. Wat je mentaal ook weer sterker maakt. 

Belangrijk; Het mag nooit het trainingsschema of de instructeur zijn die bepaalt hoe zwaar je traint. Jij bepaalt! Heb je er heel veel zin in, dan is je gewicht wat hoger. Heb je een rotdag gehad, in de file gestaan, gedoe op werk, ruzie met iemand die je dierbaar is, en heb je daar last van, dan pak je een lager gewicht. Maar je komt wel trainen. En je respecteert jouw eigen grenzen. 

 

Hiermee bestrijden we gelijk de mythe dat mental training in een workout bedoeld is om altijd zo hard mogelijk ervoor te gaan en altijd je grens te verleggen. Het is veel belangrijker dat je jouw grenzen leert respecteren. Een Trojan Workout is pittig en vraagt je volledige aandacht.  Maar ook daarin hou jij de regie. 

Dus de volgende keer dat de instructeur bij aanvang van je les vraagt om een Swing gewicht te pakken, check je in bij jezelf en pak je het gewicht dat past bij jouw MEIS van dat moment en start je in de mental Trojan Pose. Wat er ook voor oefeningen worden gedaan die les!

COPYRIGHT © TROJAN POWER ACADEMY
Trojan Power Academy Logo
ALGEMENE VOORWAARDEN