De 7 mythes die vrouwen hun kracht ontnemen

DE 7 MYTHES DIE VROUWEN HUN KRACHT ONTNEMEN

In een wereld, gedomineerd door mannen, moeten vrouwen in de regel harder werken voor hun gelijke plek; op de arbeidsmarkt, in relaties of voor hun veiligheid. Vrouwen moeten extra alert zijn als ze alleen met een man zijn, ’s avonds op straat lopen en zich in het uitgaansleven begeven.

Mijn stelling is dat vrouwen wel degelijk sterk kunnen staan en zich veilig kunnen voelen, onder alle omstandigheden.

Maar hoe komt het dat dit zo vaak niet het geval is? Door mijn jarenlange ervaring ben ik ervan overtuigd, dat het vrouwen aan vaardigheden ontbreekt. Vaardigheden om weerbaar te zijn en zo je veiligheid te waarborgen.  Weerbaarheid kan je leren.

Maar hoe komt het dat kracht en weerbaarheid voor veel vrouwen moeilijk is? Het grote probleem is dat veel vrouwen hierover mythes koesteren die hun in de weg staan.

Mythes zijn onwaarheden die door veel mensen als waarheid worden aangenomen. Hieronder lees je welke mythes er leven onder vrouwen en wat hen hun kracht ontneemt. Lees ze goed door, herken ze en leg ze vervolgens naast je neer! Het zal je sterker maken.

  1. Als vrouw heb je niet veel invloed op je eigen veiligheid.

 NEE! Als vrouw heb je een enorme invloed op je eigen veiligheid. Dat begint met het nemen van verantwoordelijkheid. Door je bewust en alert op te stellen, krijg je inzicht in risico’s en gevaren waardoor je jouw veiligheid direct vergroot.

  1. Als het op een gevecht aankomt legt een vrouw het altijd af tegen een man.

 NEE! Mannen zijn gemiddeld genomen groter, sterker en zwaarder. Maar mannen zijn ook kwetsbaarder en onhandig in een fysiek conflict. Een goed zelfverdedigingssysteem houdt alleen rekening met de regels van de wet. Een schop in het kruis of een vinger in een oog of neus is direct het bewijs dat je als vrouw eenvoudig heel veel schade kunt aanrichten bij een mannelijke belager. Reageer, neem initiatief en geef je grenzen aan. Altijd gepast en effectief! Je krijgt meer zelfvertrouwen en je verliest blokkades die je altijd al kwijt wilde!

  1. Vrouwen horen thuis op het nest en kunnen minder dan mannen

Weer zo’n mythe die jou je kracht ontneemt en zorgt dat je minder initiatief neemt om sterk in je schoenen te staan. Vrouwen waren van oorsprong de bewakers van de kinderen en verantwoordelijk voor de overlevingskansen van hun genen. Hoe komt het dat er in de dierenwereld geen enkel wezen bestaat waarvan het vrouwtje zo hulpeloos is dat het een man nodig heeft om in leven te blijven, terwijl in de mensenwereld vrouwen worden behandeld als het zwakke geslacht? Jij kan prima je veiligheid waarborgen en vechten voor je leven en dat van je kinderen. Je hebt er zelfs meer aangeboren vaardigheden voor. Die moet je alleen dan wel leren gebruiken

Lees verder, download het e-book.

7 MYTHES DIE VROUWEN HUN KRACHT ONTNEMEN

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK